marți, 28 august 2012

Romania... teren minat!


Putem sa mai avem încredere în USL? Politic vorbind!? Sunt ei capabili sau mai degrabă incapabili sa navigheze prin hățișul democratico-mioritic?!

Senzația pe care o am după desfășurarea evenimentelor este ca o trupa SWAT a luat cu asalt o tabăra de talibani  care timp de opt ani nu a avut alta treaba decât sa pregătească terenul cu mine. Mine mici, mine mari, bombe, perdele de fum, sanțuri cu apa, tepe si fel de fel de redute. Te-ai fi așteptat ca măcar o parte din aceste capcane sa fie cunoscute, asta după ce timp de 8 (opt) ani (cei din USL) nu au avut alta treaba decât sa observe sa noteze și sa dezamorseze câmpul de bătaie. Era atat de greu de vazut ca curtea vrea cvorum cu un scop precis? Era atat de complicat de calculat ca sunt in marja in cazul unui boicot fie doar si al PDL-ului? Este atat de invizibil ca ungurii joaca la doua mese, si asta doar de 20 de ani incoace?

In schimbul profesionistilor, am vazut niste pusti cu tevi de cornete luand cu asalt acest camp al mortii. Fara pregatire si fara un plan macar cat de cat pus la punct. Nu stia stanga ce face dreapta si invers, detonau bombele pompieristic cu propriile corpuri, se aruncau in lupta bazandu-se doar pe faptul ca sunt mai multi si deci pana la urma o sa ramana macar unul care sa tina steagul fluturand in vant infipt in reduta Cotroceni. Eroic sau mai degrabă stupid!? Ati mai vazut atatia ministrii schimbati la educatie intr-o luna? Nici eu. Parea la un moment dat ca nu mai au pe cine pune in loc.

Ma asteptam la acea componenta a luptei care se numeste tactica. N-am vazut-o si sunt dezamagit, pentru ca tactica este un apanaj al inteligentei, al previzionarii miscarilor adversarului si al planificarii actiunilor in concordanta cu acestea. In schimb am vazut o aversa de reacții târzii si improprii, o parada hilara de eschive la loviturile basescilor de parca acestia erau adevaratii atacatori. Am vazut o armata care teoretic ataca, bagata intr-o defensiva penibila. Cand ai idee despre meseria asta, nu te poti gasi la infinit doar pe terenul care-i place adversarului si doar raspunzand frontal la atacurile lui. Oare nu-l cunosteau pe Basescu suficient cat sa stie ca va incerca sa ramana la Cotroceni prin orice si repet ORICE mijloace ?!

Nu poti sa intri intr-o "batalie" cum ii place lui Ponta sa zica, inarmat cu tevi de cornete atunci cand adversarul are tancuri. De fapt poți, dar rezultatul este stablit dinainte si ramane la sfarsit doar gustul amar al penibilului.

Mai trist este ca USL-istii, nu au intrat in lupta cu tevi de cornete, ci au avut si ei artileria lor (parlamentul, guvernul, etc) dar le-a fost frica sa apese pe butonul ala mic si rosu pe care scrie "FIRE". S-au rușinat ca fetele mari la auzul orașului adriatic... S-au ascuns dupa fusta mamei care i-a ajutat pana la un punct, dar s-a gandit ca vrea sa vada daca copilul este capabil sa stea pe propriile picioare si sa infrunte ... viata. Cati membrii de partid au doar in Bucuresti PNL-ul si PSD-ul? De ce erau doar 50-100 de oameni in piata?! Asteptau sa vina sa ne elibereze glorios din mlastina in care ne-au bagat cu ochii inchisi? Trebuiau sa fie din prima zi in prima linie, acolo pe strada.

Sunt oare acești oameni capabili sa conducă România?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu